Коледа

Как да направим вкусни шоколадови бомби – горещ шоколад, най-сладката зимна напитка.

Как да направим вкусни шоколадови бомби - горещ шоколад, най-сладката зимна напитка.

Горещите шоколадови бомби са много повече от просто шоколад, разтопен в мляко! Така че нека го разделим на стъпки и да започнем.
Аз ги наричам “Коледни”, понеже най-често ги правя през това време от годината. 


Първо - приготвяме черупка от шоколад. Това става, като разтопим бял или кафяв шоколад и внимателно го намажем по стените на формичките. ( Силиконова форма, полукръг.) Можете да наклоните в различни посоки, за да покриете вътрешността на формата, или можете да използвате четка. Поставете формата в хладилник за около 10 минути, за да стегне. Не я оставяйте твърде дълго.
Можете да използвате няколко вида шоколад, но просто бъдете сигурни, че ще се втвърди достатъчно.

Второ - Почти готови топчета
Време е внимателно да отделим шоколада от силиконовата форма. Топчетата поставяме върху метална решетка или хартия за печене.

Трето - Пълнене на форми
Тук започва забавлението. Обичам да проявявам креативност и изпробвам различни неща. Най-често едната половина се пълни с какао, маршмеллоу, захарни декорации тип сърца, пръчици и др. Може да се добави канела, кафе и всичко, което обичате.

Четвърто - запечатване на шоколадовите бомби
Има два начина да запечатате бомбите.
Първият е да използвате топла чиния. Поставям чиния във фурната на ниска температура, колкото да се разтопи шоколада. Изваждам чинията от фурната и я оставям на котлона. Взимам една от незапълнените половини и поставям ръбовете на повърхността на топлата чиния, докато ръбовете леко се разтопят.
Това може да се случи и в тиган. След това натискаме тази половина към друга, вече пълна. Трябва да направим пълна сфера. Не се притеснявайте как изглежда в момента. Оставете да изстине или поставете в хладилника за няколко минути. Вторият начин да запечатате бомбата е да използвате малко топъл шоколад и да “нарисувате” краищата на едната половина. След като се охладят, можем да оправим бомбите, като ги декорираме по свой избор.
*да ги напръскаме с шоколад - бял на кафява бомба и обратно.
*да залепим кокосови пръчици.
*може да се поръсят със захар.

Пето- идва най-хубава част.
Пускането на бомбите в напитката.
Най-любимо ми е съчетанието с горещо мляко. Наблюдавайте как Коледната бомба бавно се разтваря и стопява. Този аромат ще бъде усетен дори и от съседите!
Ако искате по-бързо да се разпадне бомбата, тогава първо пуснете нея в чашата и след това наливайте топлото мляко.Може да видите снимките - чудесен пример за декорация и пълнеж на бомбите. 

*Съвет - винаги разбърквайте тази зимна напитка със захарно бастунче. Тя отлично се съчетава с Коледни филми и вкусни курабийки! Направете Коледа още по-уютна!

На тази рецепта съм ви показвала видео във Facebook и instagram. Пишете ми и споделете снимки с мен! Очаквам ви, нямам търпение и тази Коледа да си споделяме красиви мигове, вълшебни моменти и вълнуващи идеи! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *